Den här måste ni testa! Detta är en skånsk äppeltårta (okej, jag vet att den ser ut som lasagne med stroganoff ovanpå, men den är god, jag lovar). Hittade receptet i Pirkkas mattidning. Så här gör man:
Skär 250 gram potatislimpa (typ 8 skivor) i tärningar. Smält 100 gram smör i en stekpanna, släng i 1 dl farinsocker, några tsk kanel, lite kardemumma och brödtärningarna. Stek på tills tärningarna blivit gyllenbruna.
Skala och tärna 2-3 äpplen. Lägg hälften av brödtärningarna på bottnet av en smord form, lägg äppeltärningarna ovanpå och kleta ännu över några deciliter äppelmos (jag använde ca 2,5 dl). Lägg sedan resten av brödtärningarna överst oh slänf in hela härligheten i ugnen (200 grader) i 25 minuter.
Vi åt tårtan med glass men vaniljsås skulle också ha varit smaskens.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar