söndag 25 december 2011

We wishu schnudubi-crishmasch

Vi var helt överens inom släkten: i år skulle det inte bli så många julklappar. Hellre några enstaka väl utvalda grejer.

Det gick väl så där med den planen. Men jag fick bara salighetssaker!

Okej, durkslaget kanske inte är den mest romantiska julklappen i värlshistorien, men mitt gamla har rostat så jag är mycket tacksam! Och T hade pekat ut helt rätt armband på Bijoux Brigitte, fast hon var så oengagerad när det begav sig.

Flickorna paradjulklapp var ett rosa dockhus som hela släkten har bidragit till. Orkade inte paketera det så jag gömde helt enkelt huset i vårt förråd och rafsade ihop nånting som skulle föreställa en skattkarta. Detta resulterade i att mina döttrar har tillbringat nästa hela helgen i förrådet. Vi måste möblera om lite i S:s rum innan vi flyttar huset till sin rätta plats. Nu har Tingeling, några Zsu Zsu Pets, Muminfamiljen, Barbapaporna och hela gänget från Drömmarnas trädgård flyttat in. Ett glatt och blandat kollektiv.



Och så här såg det ut i dag när fröken S satte sig till bords för att avnjuta sin födelsedagslunch. Korvsås och bulgur. Satt ganska bra mitt i julmatsrumban, faktiskt. 



 Skulle löna sig att blåsa på maten först och stuffa sitt fejs sen.
Pimpad frystårta. Den lata husmoderns räddning. 

Ikväll har vi julbastat en gång till, S missade ju alltsammans då hon blev sjuk i förrgår. Vi hade tända ljus i duschrummet och sjöng några psalmer, Jul i rymden (Arne Alligators julskiva går på repeat här) och T drog ännu "We wish you a merry Christmas" som solo (We wishu schnudubi-chrischmasch). 

Nu ska J och jag titta på Harry Potter och äta Stiltonost. Vi kan kalla det anglikansk afton.

1 kommentar:

  1. Bra taktik av T, att spela oengagerad så att du inte skulle ana något :)

    Jonna

    SvaraRadera