tisdag 17 maj 2016

Efter Eurovisionen

De senaste veckorna har jag tillbringat i ett överraskande somrigt Stockholm. Så värst mycket tid tillbringade jag dock inte utomhus eftersom det ju var fråga om en jobbresa. Det vill säga Eurovisionen, som jag refererade tillsammans med Johan Lindroos för sjätte gången.

Kommer inte att få ihop någon sammanhängande rapport, så det får bli en liten kameratömning istället.

 Oho. Här är jag på Euroclub och står och kramas med Serhat som kommer från Turkiet men representerade San Marino med tidernas retro-disco-dänga. Kitchfaktorn var hög, och jag skulle gärna ha sett den i finalen. Men så blev det ju inte.

 Egentid på hotellet. Löveli.

 Här ska jag på mottagning på ambassaden. Fint ska det va.


Det här lite oorganiserade gänget är snudd på alla svenska sångare som har vunnit ESC. Två Herreybröder, Carola i rosa. Måns Z, Loreen och ABBA-Björn. Charlotte Perrelli kunde inte komma.

Här står jag utanför tv-huset och är förlägen. Blev inbjuden som expertgäst till SVT:s finskspåkiga tv-nyheter och har nog aldrig hävt ur mig så köckig finska. Men som finlandssvensk radiojournalist tvingar man dagligen finskspråkiga att uttala sig på svenska fast de är nervösa, så det var riktigt hälsosamt. På vägen ut irrade jag rakt in i inspelningen av Labyrint. Tog några foton för att imponera på barnen men sedan blev jag rädd för att Taurus skulle dyka upp och sprang min väg.

Ajaj. I Stockholm får man god snabblunch. Det här är nån sorts nudel/kycklig/röd curry dröm i Moodgallerian.  För första gången känns det som att jag ätit hyfsat nyttigt under en ESC-resa, fast jag ofta slängt i mig någonting i all hast på vägen från hoteller till Globen.

Och bildebevis på att jag är en hurtig person. Ibland. Ja, jag gjorde alltså mera än stod på ett ben på tuppen, jag joggade runt längs med stränderna.

Tack Stockholm och SVT, det var lyckat från början till slut! Och folk får säga vad de vill, rätt låt vann. När Jamala högg i med den där röstakrobatkonsterna i slutet av sången kunde hon fast ha sjungit om en gammal stövel, jag hade ändå köpt det. Vilken otrolig sångerska!

Den här veckan är jag kompledig, ska dyka ner i korrekturet för Sommarön.


3 kommentarer:

  1. Bra jobbat, ni var guld! Nu får du bara njuta av lite ledighet och göra absolutely fucking nothing. :)

    SvaraRadera
  2. Härligt! Det var dessutom ett nöje att lyssma på ert referat. Bästa sällskapet!

    SvaraRadera
  3. Kan damer kissa, genom att stå på ett ben på tuppen, för det, har ingen lärt mig, eller stod du annors bara på ett ben på tuppen haha?

    SvaraRadera