tisdag 22 februari 2011

Vegalyssnarna gnäller värre än Gaddafi

Kunde man ordna nån sorts gnäll-a-thon mellan de båda? Tror det skulle bli slutet för Gadaffi. Har fått så mycket klagomål och gnissel på sistone att jag känner mig helt platt. Det är som om lyssnarna trodde att vi som jobbar på radio är bollplank som man kan ösa hur mycket skit över som helst. De verkar inte inse att vi är helt vanliga människor som försöker göra vårt bästa, och som blir ledsna och tappar sugen av allt gnäll. Jag har blivit ganska hårdhudad under mina elva år i Yles tjänst men ibland blir det nog lite mycket. Kritik tar jag gärna emot, men det ska väl vara nån substans i den också.

Om nån undrar: Nej, jag har inte hittat på kommentarerna nedan själv. De är helt autentiska.

"Har musikutbudet ändrat i Radio Vega? Ni tycks ha börjat spela såndär rivig rockmusik, som sjungs på UTLÄNDSKA."

Hemska saker. Rock, vilka nymodigheter. Till och med Alice Cooper har ju nåt pesionsåldern, men det struntar vi i. Var är Edward Persson?

"Har radio Vega blivit en ungdomskanal, ni avskräkker oss äldre lyssnare, med den musik som ni börjat spela."

Bu!

"Hej musikmänniskor , jag njuter av musik som spelas som den skall vara , i kvällens  tongåva var både Nidälven och lyckliga gatan i en förstörd version som passar för extrem."

Det var iofs uttryckligen de versioner som någon önskat. Tror inte att X3M är så sugna på Nisse Hellbergs rockabillyversion av Lyckliga gatan heller.  Och slutligen, gällande Nöjesfredag:  

"HAr radion på nu på lördagen och det råkar komma detta usla program. Hörde om att detta nya program skulle börja , men jag iúndrar nog egentligen vem det riktar sej till, tom rena rama melodiradion skulle vara bättre. HAR tidigare kommenterat att era progem åker nerförbacke, enbart några få är bra plus att uppläggen är att spela musik, \"till näst ska vi tala om... men först denna låt.... Varför är i så rädda för rena högklassiga pratprogram? Redaktörerna är sämre än tidigare med en massa fjatigt prat. /.../ . Svar behöver heller inte skickas för det är ändå bara en massa snömos utan innehåll"

Men hur ska du ha det nu då, mera prat eller mindre prat? Högt ärade arga lyssnare, tipsa mig gärna om hur jag gör programmet bättre. Var konstruktiv eller håll käften.

3 kommentarer:

 1. Åh, men då måste du absolut få lite positiv feedback också! Här kommer den:
  Radio Vega har blivit väldigt bra på sistone, åtminstone i mina öron. (Så kanske det är just mig kanalen riktar sig till. Tjoho för mig i så fall.) Jag blir så glad åt att musikutbudet är så varierat, tänk att jag får välja kläder till elektropop på morgonen och göra min grekiskaläxa till klassisk musik på kvällen. Och sen svansa runt till allt möjligt roligt där emellan. Det enda som är lite tråkigt i musikväg är vegalistan, som är lite väl statisk för min smak, men det beror ju på att det är lyssnarna som röstar fram det utbudet.
  Tyvärr har jag inte lyckats pricka in en hel nöjesfredag (jag är ju vild studerande som gör annat än lyssnar på radio på fredagarna), men det lilla jag hört verkar lovande. Det är ett bra koncept att få in lyssnarrespons på de nya låtarna som spelas, samtidigt som samtalet i studion är sakligt och småfräckt.
  Du vet det säkert redan, men de som ger sådär konstig feedback är antagligen väldigt ensamma och ledsna människor som inte får ut sin bitterhet på något annat håll än i feedbacken till er. Det är väldigt synd att det är så. Samtidigt visar det väl på att radion spelar en väldigt stor roll i deras liv. Det kanske går flera dagar utan att de hör andra mänskliga röster än radion och teven. Så om deras kära vän plötsligt börjar tala ett obekant språk så är den första reaktionen säkert att ryta till. Men de kommer att vänja sig. Och jag är i alla fall väldigt glad åt hur radio vega ser ut just nu!

  SvaraRadera
 2. särskilt den där slutklämmen i den sista "responsen" blir man ju extra glad av. "skicka inget svar, det är ändå bara snömos". hur tror man att ens respons kan tas på allvar om man vägrar lyssna om man får respons tillbaka? suuuuck.

  SvaraRadera
 3. Vad allt får ni inte vara med om ni som jobbar på radion, ni får osakliga kommentarer och dessutom har ni den arga Esbotanten...
  Kanske Radio Vega borde delas upp så att det skulle finnas en kanal för de som är 30+, en kanal för de i medelåldern och en kanal för de som är 65+ ? De som är 30+ skulle få höra mest på dagens pop och rock, de som är i medelåldern skulle få höra på musik från 70- och 80-talen och de som är 65+ skulle få höra på gammal svensk schlager, dansbandsmusik och andlig musik. :)

  SvaraRadera