tisdag 15 mars 2011

Gubb-odör

Jag tycks ha en helt speciell dragningskraft. Den märks när jag åker buss. Det händer nästan alltid att det sätter sig en gubbe som luktar gubbe framför mig. Det här har hänt sedan jag var tretton och började ta bussen till högstadiet.

Det jobbiga här är att jag har verkligt svårt för gubb-lukten. Jag blir lite sjösjuk av den. Undrar om någon känner igen aromen jag talar om. Det är alltså fråga om ganska prydliga gubbar, absolut inga fyllon eller så. Men kanske inte heller gubbar som polerar sig med Axe vare morgon. De luktar ganska starkt, lite syrligt, lite svett, lite varmt, kanske lite mysk eller nånting annat läskigt. Och detta innebär en helt specifik gubblukt som jag ofta brukar tvingas andaas in när jag åker buss.

Inga av de gubbar jag är släkt med eller arbetar med luktar så här, så jag kan tyvärr inte fråga "Hur bär du dig åt för att få en sådan där odör?". Och bussgubbarna täcka man ju inte fråga.

Vad gör gubbarna för att börja lukta gubbe? För den här lukten har jag aldrig märkt hos kvinnor eller hos män under 60. Men det finns massvis med gubbar som luktar just precis så här.

Visst är det besynnerligt?

4 kommentarer:

 1. Uj gubblukt. Kan inte heller med röklukt. Eller metrolukt. Blir illamående av bara tanken! Skönt att åka egen bil.

  SvaraRadera
 2. Haha! Vet precis vad du menar!

  SvaraRadera
 3. Gubblukt är så äckligt! Jag har också funderat varför inte gummor luktar? Och varifrån kommer dendär jäkla lukten?!

  SvaraRadera
 4. Gubblukt är jätte jobbigt! I know the feeling.

  Det är på nåt sätt en blandning av flottigt hår, kaffeandedräkt, lite svett, unket, matos, rumplukt, och det är HEMSKT!!!!

  Så sitter man där och flåsar genom munnen hela bussresan. Urk.

  SvaraRadera