tisdag 20 september 2011

Fear is a factor for me

Hu! Igår strax efter klockan 20 bestämde jag mig för att trotsa höstrusket och mörkret och drog på mig joggingdojorna och kutade iväg. Min vanliga rutt är ju en skogsväg (Ladusveds motionsslinga) men den är uppbelyst hela vägen och det brukar krylla av andra joggare och hundrastare så jag har aldrig känt mig ängslig.

Men igår var det superkusligt! Jag såg inte en levande själ på hela rundan, tydligen var jag denna enda som var prillig/hurtig nog att jogga en dylik kväll. Och värst av allt, när jag var möjligast långt borta hemifrån slocknade vägbelysningen och där stod jag i kolmörker! Har sett helt tillräckligt med brittiska deckare för att veta hur det brukar gå för den ensamma joggerskan då. Uh-oh. Några hundra meter bort lyste lamporna så jag fick försiktigt tassa dit och akta mig för björnar, diken och våldtäktsmän. Sedan sprang jag hem igen med sådan fart att jag antagligen klarat midnattsloppet på en kvar. Tänk er sekvensen i Snövit när hon rusar genom skogen och alla rötter ser ut som krokodiler.

Men jag kom hem till dvärgarnas stuga välbehållen och skärrad. Måst hitta en mysigare rutt, gärna genom uppbelysta bostadsområden där man kan spionera på invånarna och slipper vara rädd för björnar och yxmördare.

Ser också fram emot tiden då barnen är så gamla att de kan vara hemma ensamma någon timme, då kan jag ta med min bodyguard på rundan. Han kan brotta ner björnarna medan jag jagar bort våldsmännen.

2 kommentarer:

  1. Tänka sig, jag drog också ut på en lenkki igår kväll. Och jag var nog så glad över att ha hunden med mig, det var faktist något jättekusligt över vädret! Jag sprang dessutom en aning vilse, vilket är konstigt eftersom jag har bra lokalsinne

    SvaraRadera
  2. Alltså Ladusveds motionsslinga ÄR scary! Jag har bara sprungit där en gång alldeles ensam, det var ett par veckor sen och skymningen höll just på att falla, det var lite dimma, inte en endaste annan människa (som skulle ha visat sig för mig iaf)...och mycket kusligt. Never again. Centralparkens motionsslinga är troligtvis lika skrämmande. Jag skulle gärna använda mig av motionsslingorna också då det blivit mörkt, och på något sätt är det ju lite knasigt att esbo stad upprätthåller fina motionsspår som man (alltså kvinna) inte vågar använda? Försöker intala mig att det bara är hjärnspöken, men tänk OM nånting händer? och sen får man bara höra att man varit dum och oeftertänksam (och alldeles för utmanande klädd i sina sexiga springtrikåer)? Helt galet egentligen.

    SvaraRadera