fredag 2 september 2011

Karlsson har lösnäsa!

T fick en slant av sin mormor och bestämde sig efter moget övervägande att hon ville köpa Karlsson på taket-filmen. Sagt och gjort, i dag anlände den på posten. Bluray, minsann.

Jag har suttit som förhäxad och tittat. Jag hade också Karlssonfilmen då jag var liten, på en bandad VHS. Det är som om det skulle vara två helt olika filmer med samma ljudband (för jag kan fortfarande replikerna).

Bilden är så skarp! Man ser 70-talstapeterna! Man ser varje söm i de utsvängda byxorna. I en lite pinsam scen ser man till och med Bettans nipples. Men framför allt ser man att Karlssons näsa är fejk! En ganska fin fejknäsa, men när resten av Karlssons ansikte grimaserar är näsan stilla.


Skådespelaren som hade huvudrollen har alltid varit ett mysterium för mig. Är det ett barn eller en ovanligt liten och slät vuxen? Nåh, senast jag grubblade på saken fanns inte wikipedia, men nu hittar man ju svaren på alla frågor bums.

Karlsson spelades av en 10-årig pojke vid namn Mats Wikström! Ja, rösten var förstås en vuxens, men det räknade jag ut redan 1987.

Här är den vuxna Karlsson på öl. Blogosfären är full med nöjda människor som bongat Karlsson på stan och triumferande lägger ut bilder på honom i sina bloggar. Hojhoj.


3 kommentarer:

  1. Wow. Man fattade ju att det var nånting som var konstigt med Karlsson, sen fattade man att det kanske hade med rösten att göra, men att det också var näsan! Skönt att äntligen få det utrett.

    SvaraRadera
  2. Han är sig lik. Världens bästa Karlsson.

    SvaraRadera
  3. Han är sig ruggigt lik lol

    SvaraRadera