söndag 2 oktober 2011

Haru vart på cirkus

Inte det, följ då med, vi ska gå på cirkus uti Ladusved... Eller rättare sagt, vi kom just därifrån.

 Före föreställningen inspekterade vi kräken. 

 Det här är åsnan Paco. Vi tror inte att han har valt hatten själv. Vi tror att de har pacotta honom.

 Klart att barnen ska få hänga med till röda lampornas distrikt.


 Tältet var uppvärmt. Väldigt, väldigt uppvärmt. Vi fick skala av oss alla jackor och mössor.

Det är ju lite osannolikt att jag skulle satsa på en karriär som cirkusartist. Men om jag bestämmer mig för att sadla om går det här numret i alla fall fetbort. Hon hänger alltså i sitt hår.Och lite tunnhårig såg hon ju nog ut. Kanske hon doppar skalpen i Neulash varje kväll?

Cirkus Florentino var hur kul som helst, fast jag på förhand läste en massa negativ kritik på olika forum. Många verkade främst irritera sig på att artisterna är utlänningar. Förr i världen var väl poängen med cirkus att artisterna skulle vara utlänningar, vem farao ville se en fakir från Jeppis och en ormkvinna från Tammerfors? Nej, om artisten inte hade någon tillräckligt exotisk bakgrund ljög man raskt ihop att de kom från Indien och Orienten.

Finns säkert häftigare cirkusar med mera påkostade nummer, men vi hade roligt. Och det är lite mysigt när det plötsligt slås upp en cirkustält i grannskapet.

4 kommentarer:

 1. Ååå, stackars Paco. Han känner att han inte är sitt bäst jag.

  SvaraRadera
 2. Ha haa, pacotta Paco! Har du också sjungit en jätte deppig cirkussång i lågstadiet om Clownen Beppo som är ledsen? Börjar lite tänka på honom när jag ser stakiga Paco i sin stetson.

  SvaraRadera
 3. Inte har Cirkus Finlandia så många inhemska artister heller trots sitt namn. Klart att cirkusartister ska vara exotiska!

  SvaraRadera
 4. De var här förra fredagen men då mellasonen hade spysjuka och jag var helt dödstrött efter en vaknatt så skippade vi det i år. :(
  Då stora pojken var fem ville han absolut framföra sitt tack till de vackra flickorna i cirkusen (alltså samma,Florentino). Jag frågade direktören efter föreställningen och vi lotsades till bakdelen där min lilla charmör tackade hans idoler. De verkade glada, fast hans vackra ord måste tolkas till dem av direktören.

  Stackars,stackars pacotettu Paco.

  SvaraRadera