söndag 9 oktober 2011

Petter förtjänade sin seger!

Känslorna går heta efter gårdagens Melodi Grand Prix. Och det förstår jag, visst var det olovligt klantigt att inte kunna åtgärda felet under sändningens gång eller ens slå på inspelningen från generalrepetitionen utan flerljud eller nånting sådant. Men det är komplicerade saker och jag ska inte låtsas som att jag skulle ha haft en patentlösning på problemet.

Men några saker vill jag, som fanns med i studion, poängtera.

Stämningen i studion var fantastisk, och jag tror att de unga artisterna sent kommer att glömma allt jubel, taktklappande och stöd de fick av livepubliken. Det att publiken i tv-sofforna gick miste om showen visste ju ingen då.

Många kräver nu att tävlingen ska tas om "för saker ska skötas på rätt sätt när det gäller barn". Men då glömmer man bort ett visst barn. Han heter Petter, juryn var helt överens om att hans prestation var fantastisk och att han var en mer än värdig vinnare. Det var mycket ledsamt att alla de duktiga artisterna inte fick uppträda på lika villkor men att ta segern ifrån den överlyckliga Petter skulle bara vara grymt!

Jag hoppas att Petter fortsätter att vara stolt och glad över segern fast teknikstrulet har snott huvudrollen i nyhetsförmedlingen.

Fast egentligen är jag inte så bekymrad för Petters del. Det stod nog klart för alla att han kommer att gå långt också efter MGP. Och det gäller flera av de andra artisterna också.

1 kommentar:

  1. Jag kollade lite på början (för att se vilken klänning du valt förstås), och tyckte det var så himla synd att ljudet inte funkade. Verkade vara en enorm stämning. Och så bra programidé. Synd synd.

    SvaraRadera