tisdag 25 oktober 2011

Smask!

Naturell Skyr, halvtinade hallon, mandlar, ekologiskt chai-te, MUMS! Perfekt kvällsmål.

För en gångs skull är förresten vi före svenskarna, Skyr ska lanseras i Sverige först om några veckor. Och ännu värre, den naturella varianten kommer inte ens att säljas!De får nöja sig med de smaksatta sorterna med antingen socker eller aspartam.

Jag tog en powerwalk via matbutiken och införskaffade ett helt lager. Jag gillar Skyr, godare än kvarg och man blir väldigt mätt pga alla proteiner.

4 kommentarer:

  1. Jag upptäckte den naturella varianten förra vecka. Tror att jag ska testa göra dipp på den. Är lite barnsligt förtjust i att dippa grönsaker nämligen. Onödigt dyr, men god!

    SvaraRadera
  2. Jag tycker också om Skyr, åt det andäktigt på Island och blev jätteglad då jag såg att man får det här också nu!

    SvaraRadera
  3. Skyr är väl en kvarg?

    Vi (jag och min fru alltså) blev stormförtjusta i vaniljskyr på Island för härrans många år sedan. Men med aspartam smakar den inte riktigt...

    SvaraRadera
  4. Priserna varierar dessutom rätt mycket, i K-Extra kostade Skyr nästan 2 euro burken! I vanliga butiker är den lite på 1,40, men jag tycker ju att alla mejeriprodukter har blivit löjligt dyra på sistone.

    Och jo, Skyr är väl Kesellas och Rahkas isländska kusin. Same same.

    SvaraRadera