måndag 21 november 2011

Ett bautainlägg om kryssningen

Hell-o! Nu är jag tillbaka.Vi fick låna canoner för att dokumentera resan så nu ska jag skriva att det var sen en fin kamera det. Ajajaj.

Middagsplanerna i Stockholm blev lite yra. Alla bokade bord till höger och vänster och mitt i allt visade det sig att samtliga utom jag, Malin, Hanna och Maria skulle äta på hotellet. Vi rymdes inte med. Utstötta och hulkande gav vi oss ut i Stockholmsnatten och hamnade på fantastiska Bistro Bestick, som Maria och Malin spanat in av en slump. Ett fynd! Härlig mat, skyhög mysfaktor, en trevlig servitris  som kärvänligt dunkade oss i ryggen varje gång vi beställde nånting.

Det finns photogenique-a maträtter. Sen finns det löksoppa med surdegsbröd och västerbottenost. Men gott var det!

Jag och Hanna på julmarknad i Gamla stan. Vi köpte ingenting men tyckte det var väldigt mysigt. For the record ska jag också skriva att vi var på Kunglig Vintage-utställning i Livrustkammaren. Den var fin!

Glada svenska tomtekvinnor sjöng i kör. Vet inte vad dirigenttomten håller på med. Kanske hon mår dåligt?

Hälsotallrik på Café Creme. Vi yrade in av en slump och lärde oss senare att detta är Prinsessan Madeleines favoritcafé.

Det förstår vi, det var gott. Men för att inte vara allt för hälsosamma proppade vi i oss tårtbitar också.

Ehm, jo. Sådant här köper jag när jag är ute och reser. Den här lilla klockan ska jag ha i badrummet så jag vet vad tidtabellen är för min morgontoalett.

Och så blev det några fina burkar också. Jag är burkoman. Vante-kiten hittade Hanna på Designtorget. De innehåller magisk tråd som man kan brodera med på sina vanliga vantar så att de blir touch screen-vänliga! Mycket billigare än handskarna jag bloggade om tidigare. Beställ här om ni blev sugna!


 Och lite luciareservdelar.

Den här ska jag ha på bloggalan! Det är alltså en klänning, men jag vill vara lite hemlighetsfull så jag avslöjar inte desto mera i detta skede. Är väldigt nöjd.

Så dök det upp en trevlig karl på båten och ville absolut bjuda på champagne. Sen handlade vi presenter till hans hustru som råkar vara min mor. Vilket sammanträffande, inte sant?

Det var en fantastiskt rolig resa! Hoppas innerligt att det inte blir den sista bloggresan, för det var förbaskat roligt att lära känna alla medresenärer, träffa Anitha Schulman och Johanna Ögren, tassa runt i affärer och prata blogg-funderingar.

7 kommentarer:

 1. Men VAAAD hände med plajettklänningen som du sku ha på galan? Vahvahvahva?

  SvaraRadera
 2. Den är så kort att jag tänkte använda den som tunika med långbyxor. Och inte vill jag ju gå på gala i byxor heller.

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder och underbara burkar! Tack för bra sällskap!

  Och nej, det får verkligen inte bli sista bloggkryssningen! Det här måste ju göras om!

  SvaraRadera
 4. Bistro Bestick ska bli mitt stamhak!

  SvaraRadera
 5. Det låter ju superkiva! Själv är jag alldeles för blyg och båträdd för att kunna delta men njuter av skvallret på bloggarbna istället!

  SvaraRadera
 6. Klänningens färg och material ser härliga ut! Fast paljettgrejen hade absolut sin charm den med.

  SvaraRadera