tisdag 28 februari 2012

Billy och Billy och jag

Puuuh, har varken kunnat tänka eller blogga de senaste dagarna. Igår var jag kompledig och tillbringade dagen med Billy och Billy. Billy Chrystal drog dålig läppä på Oscarsgalan (som jag bandat och lät snurra på i bakgrunden), Billy Hylla blev hopmonterad. Åtta hyllor med förhöjningsdel monterade jag med mina små svettiga händer. Det var ganska kämpigt.

I dag har jag knogat på med att få upp böckerna igen, och eftersom jag försökte vara lite taktisk placerade jag varje bok med eftertanke. Det innebär att Dostojevskij och Bourdieu är uppe vid taklisten och Marian Keyes och Janet Evanovich är i midjehöjd.

 Nationalencyklopedin, suck. Var en dyr och fin gåva i tiderna, inte kunde ju pappas morbror Nils-Oskar ana att det skulle finnas nånting som heter Wikipedia år 2012. Nej, uppslagsverk skulle vara tunga, dyra och förgyllda. Och jag täcks bara inte göra min av med luntorna.

  En hörnhylla! Kela så fancy!

 Okej mamma, du får hämta Topelius. Han ryms, som du ser.

Här har jag ordnat en liten nördhylla för J. Lego-Darth vaktar. 

Behold, Lottaböckerna! Äntligen har de fått en värdig plats i mitt hem!

13 kommentarer:

 1. Litet önskemål: Kan du köra lite fler Lotta-pärmar i bloggen? Topp 5? Nu när du har dem så behändigt samlade där i Billyn.

  Anna vW

  SvaraRadera
 2. Så fint att Zachris får flytta till Kitteldalen! Får han ta med sig Eino (Leino)? Eino är snygg, med läderrygg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fritt fram för Läder-Eino också.

   Radera
 3. Men var är femte säsongen av Babylon 5? Vavava?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh kära nån, finns det en sådan? Vilken lucka i min allmänbildning!

   Radera
 4. Vilken härlig hylla! En sån skall jag ha sen också, när vi har rum.

  SvaraRadera
 5. Nördiga jag smilade också när Babylon 5 ryggarna kom emot! Har själv också arrangerat mina bokhyllor de senaste dagarna, det blev lite opraktiskt, men kanske estetiskt, jag arrangerade nämligen mina böcker i färg enligt bokryggarna. Markkinointijuridiikka och Fat Girl Slim kokboken får samsas vackert :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker det är mysigt när bokhyllan tillåts återspegla ens personlighet. Placerar stolt min fjantigaste chicklit-luntor bredvid Nobelpristagare (gissa vilkendera jag läst till slut). Snyggt att ordna i färg, det gjorde jag på en del hyllor men inte på alla.

   Radera
 6. Lotta bockerna! En san flash-back!

  SvaraRadera
 7. Jag utvecklar ju med jämna mellanrum en särskild bokfetisch utöver min allmänna bokfetisch. Lotta-böckerna var en tid den specifika sådana. Jag hamstrade gamla Lotta-böcker på alla antikvariat jag besökte (sjukt bra tips: Marias antikvariat i Hangö). De lugnar mig något enormt. ÄLSKADE dem som liten. En annan jag bara inte släpper är gamla Maria Lang-deckaren plus gamla Christien förstås.

  SvaraRadera
 8. Tvillingarna då, dom där "Wakefield", som man inte kunde uttala efternamnet på? Rymms dom ännu? ;)

  SvaraRadera