fredag 16 mars 2012

Tycker vi bojkottar "facerape", okej?

Hörni, det här är nånting jag och Kati på jobbet har diskuterat ett antal gånger."Facerape" är ju bara ett asäckligt ord. Är det nödvändigt att benämna nånting som i de flesta fall handlar om ganska harmlösa spratt med ett så allvarligt begrepp som våldtäkt?

Jag är ju inte den som rynkar på näsan åt under bältet-humor och snuskiga skämt, men här drar till och med jag gränsen. Lite som Claes Elfsberg och Hitlervideon. Facerape är varken ett fyndigt, roligt eller ens speciellt träffande namn på företeelsen. Om det nu inte råkar vara fråga om att man verkligen förnedrar någon riktigt grovt genom att bryta sig in på dens facebookkonto, men även då kan vi väl kalla det gammal hederlig ärekränkning istället för ansiktsvåldtäkt.

Låtom oss hitta på ett bättre namn på fenomenet! Facetafs? Fejsbus? Allt är för fanken bättre är facerape.

5 kommentarer:

 1. Ansiktstjyveri. Så får vi det på svenska också.

  SvaraRadera
 2. Jag håller med dig. Våldtäkt är så vidrigt att det inte går att skämta om det på något bagatellartat.

  SvaraRadera
 3. Jag är också med dig.

  SvaraRadera
 4. Fejsbus är ett bra ord. Men om man skriver nåt riktigt fult och fräckt på den andras sida kan det ju vara nåt om FB-inbrott eller PersonKRÄNK...

  SvaraRadera
 5. Jag är med, hörde begreppet första gången förra veckoslutet och blev genast äcklad. Ansiktstjyveri eller fejsbus låter lämpligt busigt.

  SvaraRadera