fredag 27 april 2012

Nu måste jag fråga er om nagellack

Hörni. Nagellack. Det är kul med sånt. Mellan åren 1993 och 1999 hörde det till ovanligheterna att se mig utan nagellack, och jag kan skryta med att jag var en av de första i Munksnäs högstadieskola att stoltsera med kolsvarta och illgröna naglar. Speciellt det gröna lacket var en raritet, det hade jag köpt på en Italienresa och jag fick hushålla länge med min lilla butelj eftersom det var så trevligt med uppmärksamheten. Fanns inget grönt lack i Finland. Många letade förgäves i den där billiga sminkbutiken i stationstunneln där det finns en Alepa numera.

Under Vinter-OS i Lillehammer hade jag till och med knåpat ihop flaggor på mina naglar, det fanns ju inga rakennekynnet på den tiden. Till och med lärarna var impade. Största delen av min fritid gick jag omkring i hemmet och flaxade med fingrarna så att senaste lagret lack skulle torka. Tur att jag inte deformerade mina handleder på köpet, jag var ju en växande ungdom då det begav sig.

Numera är grönt nagellack ingen raritet, det kryllar ju av olika färgers lack till förmånliga priser. Och nu har jag en viss smaragdgrön nyans i kikaren. Jag skulle lite vilja ha gröna naglar igen.

Men vad säger ni: får man ha gröna naglar när man är 30+? Är det pinsamt? Är det i nivå med minireppu och snickarbyxshorts? Eller är det kul och trendmedvetet på ett moget men lekfullt sätt? Är det här en issue överhuvudtaget? Borde jag sluta läsa Tara?

10 kommentarer:

 1. Om jag lackar mina naglar på sommaren (för ovanlighetens skull), blir de nästan alltid gröna. :)

  SvaraRadera
 2. Jag har nagellack i alla regnbågens färger (nja, tror att gult saknas just nu) och har bara fått komplimanger för mina fina naglar. Och jag är 38. Så kör hårt, lacka med vad du vill!

  SvaraRadera
 3. Det är inte pinsamt alls! Möjligtvis om jag har svart avskavt nagellack kan det i vissa situationer kännas som att jag är lite för gammal för det men practically anything else goes! Känslan av nylackat nagellack i helt rätt färg - aah. Kul förresten att jag just nu håller på med ett inlägg där jag nämner att jag var den första i min lågstadieskola med svart nagellack ;)

  SvaraRadera
 4. Om någon mot förmodan skulle opponera sig kan du ju åtminstone peka f* off med stil. Go for it!

  SvaraRadera
 5. Just nu kan man väl sporta nagellack i nästan vilken färg som helst, dock tycker jag att långa naglar och färggrant lack är lite no-no.

  Butiken i stationstunneln hette förresten Sateenkaari. Tanterna i butiken ogillade starkt oss teinin som var där och petade på glitter och nagellack.

  SvaraRadera
 6. Haha! Tummen upp för Charlottes kommentar! :) Kör hårt Eva!

  SvaraRadera
 7. Jutta Urpilainen hade svarta naglar på ett pressfoto för några veckor sedan. Hon är 36 år. Och minister. Go for green bara, Eva! Och sluta läsa Tara. ;)

  SvaraRadera
 8. Mera färggranna naglar åt folket! Har lärt mig motstå impulsköp när det gäller det mesta - men inte nagellack i nya, spännande färger. Senaste köpen mörkblå och silver, men den där gröna på bilden får det att klia i fingrarna igen... :)

  SvaraRadera
 9. Jag håller med, framför allt Charlotte. Jag är en inbiten nagellacksfantast och tycker vi ska strunta i allt vad "ålderskoder" heter, kör på den färg som får dig att må bra!

  SvaraRadera
 10. Hahaaa joo joo klart man kan! Jag är tretti och har just beställt världens finaste neonnagellack från American Apparel. Men jag utamanar dig, sen när du köpt dina olika färgs lack så vårgar du göra detta (uuh I'm so young and crazy!): http://www.muffinaround.com/2012/05/uuh-jag-ar-sa-ungdomlig-och-crazy.html :)

  SvaraRadera