fredag 18 maj 2012

Varför måste folk vara så elaka?

Fick respons av en lyssnare som tycker att jag saknar trovärdighet om jag skrattar i sändning. Ännu värre var det för Kati som av en annan lyssnare fick höra att hon har äcklig röst.

Vad tror man att man ska uppnå med en sådan kommentar, annat än att såra? Dessutom är det bullshit, Kati har en behaglig och sprudlande stämma. Och jag gnäggar förvisso till om nånting är roligt, men inte flamsar jag ju bort seriösa ämnen. Hör och häpna, jag är rent av noga med att vara påläst och insatt. Alltid räcker inte tiden till för att producera idel genomtänkt programinnehåll, men det är så det blir när man gör direktsänd flödesradio. Tanterna får gärna vara praon hos oss så de ser hur enkelt det är.

Men visst försvinner fredagsfiilisen när man får höra tillräckligt mycket skäll. Kanske vi ska göra lyssnarna till viljes och lägga oss ner och dö en smula?

Eller så fortsätter vi som planerat och hoppas på lite konstruktiv respons för omväxlings skull. Vårt program är inte på långa vägar perfekt, men vi blir bättre hela tiden.

14 kommentarer:

 1. Alltså herregud, så ni får mycket skit! Hur står ni ut?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland är det rätt knepigt. Andra dagar bara rycker man på axlarna. I kväll tror jag det behövs lite rödvin...

   Radera
 2. När man bor i periferin (läs: i en region som är utanför ring 3) så harmar det riktigt rysligt att man inte hör dig i riksradion mera. Piggare och trevligare redaktör och programpresentatör (eller vad det nu va hallåorna hette egentligen) än du få man leta efter. Eller egentligen så vet jag ingen idag.
  Hälsn. -S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det där värmde! Tack snälla!

   Radera
 3. Äh, skit i dom (så gått det går)! Folk kommer alltid att ha nåt att picka på och racka ner på :/ Varför förstår jag dock inte. Ni gör ju ett bra program!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Maggie! Jag blir så förbluffad när folk är direkt elaka. Det är väl samma gäng som skäller ut butiksbiträden och annan servicepersonal, antar jag.

   Radera
 4. Det är alltid de som har något negativt att säga som brukar höras högst. Alla de där som sitter där hemma och tänker att
  "det där det är minsann ett prima program" kommer inte att arbeta upp tillräckligt med adrenalin för att orka säga det till någon.

  Stå på dig och låt ingen annan göra det! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för stödet! Ta ingen skit, som Grynet på SVT brukade säga. Det brukar jag försöka komma ihåg...

   Radera
 5. De är ute efter att såra. Nuff said.

  SvaraRadera
 6. Nej, ni måste sluta läsa lyssnarfeedbacken. Jag skall ju vara lite på Vega nu ett år och jag kommer att ha en strikt policy när det kommer till feedback och det är att jag inte vill ha den! :)

  Jag kommer att uppmana lyssnarna att trycka upp sin feedback i rumpan (på sig själva) och sen fundera lite till.

  SvaraRadera
 7. Det är svårt att inse att då man jobbar med dylika arbeten anser folk en vara någon typ av allmän slasktratt som man fritt kan kasta sin skit i. Så himla orättvist. Och jag vet hur svårt det är att inte ta åt sig. Men man måste bara försöka ignorera och komma ihåg att det finns en orsak till att DU har det här jobbet och inte den där dummisen därute. Dessutom är det ju jäkligt modigt att sitta och skälla på någon från bakom en anonym datorskärm någonstans där ute. Undrar hur bra det skulle flyta om rollerna var ombytta? Kämpa på!

  SvaraRadera
 8. Och ja, jag håller helt med Anne här ovan: SLUTA LÄSA!!!! Det kan er producent eller annan ansvarig göra, inte ni.

  SvaraRadera
 9. Anne och Hannah, ni är så kloka! Undrar om det inte lite är en könsfråga också, har aldrig sett att Stan Saanila skulle anklagas för att fnittra bort sina sändningar.

  Måste bara specificera en grej: jag har slutat läsa lyssnarservicens rapporter, men lyssnarna jag skrev om i inlägget har hittat våra privata mailadresser och ringt oss via YLEs växel. Då är det svårare att gardera sig.

  SvaraRadera
 10. Nämen huh-huh, att dom orkar! Men om du får störande samtal via växeln så kan du faktiskt förbjuda växeln att förena till dig. Om det blir en vana alltså. Och mejl...hmm...kanse kisa med ögonen då du öppnar mejlet från den okända Birgit/Göran/Gull-Maj och sen radera det genast du ens skymtar ett negativt ord? Just a thought. Kan se det framför mig. :)

  SvaraRadera