torsdag 21 juni 2012

Någon som kan det här med att måla om gamla möbler

Nu skulle jag behöva lite goda råd. Det här är ett gammalt (dock inte antikt och värdefullt) soffbord som cirkulerat i släkten ett tag. Nu funderar jag på att ge det en ny skepnad. Formen är ju ganska cool, men ytan förfärlig. Tänkte måla om det i nån rolig färg.


Men hur gör jag? Själva bordsytan är så sprucken att den antagligen måste slipas med maskin, men det är ju ganska lätt. Värre är det med alla krusiduller på benen. Räcker det att man "ruggar till" lacket en aning och sen målar med nån sorts grundfärd innan man kör på med den slutliga färgen? Eller borde man använda något läskigt lösningsmedel också?

Hurdan färg ska man använda? Hurdan pensel? Det är helt okej om bordet blir lite shabbigt.

Oerhört tacksam för alla tips, har aldrig testat på något motsvarande men vill gärna imponera på J som fnyser skeptiskt åt mitt möbelprojekt...

2 kommentarer:

 1. Köp sånt där mirlon sandpapper, det är ett fiber sandpapper som är följsamt i krusidullerna. (det rekomenderar jag verkligen för såna där rundade och böljande former, om du inte är bekant med det från förut så googla mirlon total)

  Men innan du ruggar upp ytan med det så går det bra att tvätta ytan med målartvätt. (jag brukar använda tikkurilas, kommer i 1 l. flaska finns på prisma) Sen på med målfärgen bara. Grundfärg och nyansfärg efteråt. Ja, och köp en ordentlig penel så att den inte tappar strån och sånt. Bordsytan skulle jag kanske först rolla med en liten roller för att få jämt fördelat med färg över hela, sen dra över och jämna ut den med en mjuk pensel. Men jag är inte en målare eller expert så, men såna tips från mig alltså.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wow, tusen tack! Ska å det snaraste skaffa mirlon och målartvätt!

   Radera