fredag 17 augusti 2012

Den mörka och den ljusa

Näää vilken tråkig bloggare jag är när jag jobbar. Finns liksom ingen tid alls. Mycket osunt.

I dag gjorde jag nånting så fartfyllt som att gå på tandstensputsning. Det finns två tandhygienister på arbetsplatsens tandvård: den mörka och den ljusa (de heter ungefär Pirkko och Leena men det kommer ingen ihåg). När jag skulle gå på samma procedur för några år sedan spände min dåvarande chef ögonen i mig och sa "Till vilkendera ska du, den mörka eller den ljusa? För hos den mörka tar det ONT!" Till all lycka visade det sig att det var den ljusa som skulle krafsa i mitt tandkött och det gick fint. Så henne har jag kilat hos en gång om året.

Men hemska saker, nu har den ljusa gått i pension! Hence hamnade jag i dag i den mörka tandhygieistens stol. Och herrejävlarjämmerdumilde så ont det gjorde! Det knastrade och gnisslade, blodet sprutade och mellan varven undrade jag om jag skulle se ut som Buranovskiye Babushki när det hela var klart. Den mörka var helt oberörd, sträckte sig bara efter en allt större krok och chitchattade muntert om vikten av att använda tandpetare.

Men ja. Så här släta tänder har jag nog inte haft sen jag hade mjölktänder. Den mörka kan sin sak.

2 kommentarer:

  1. Jag har varit med om helt samma. Jag var hos den mörka för en vecka sedan och blodet para spruta. Det har aldrig gjort ont hos tandläkaren tidigare, men det här var ju helt fruktasvärt. Den ljusa var ljuvlig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Buhuhuu, vi vill ha tillbaka den ljusa!

      Radera