onsdag 29 augusti 2012

Kalas efter kalas

Kalashösten är inledd. T har ju hamnat i en förskolegrupp med 20 elever och S har blivit så pass stor att hon också får ett inbjudningskort då och då (hittills har stackaren bara moloket fått stå och se på när storasyster ångar iväg med tyllkjol, plasthalsband och paket under armen), så det lär ska bli ett antal kalas i höst.

Försöker vara ganska noga med vad presenter får kosta. Sätter ogärna mer än 5 euro på en kalaspresent, och det beror ingalunda på att jag är ogin och snål, utan på att jag tycker det är slött om priserna trissas upp allt för mycket. Till och med en enkel Kalle Anka-pocket kostar över tian numera!  Tänker på alla familjer som verkligen får vända på slantarna, det går ju helt enkelt inte att skaffa 15 euros legopaket till halvfrämmande barn en gång i veckan. Skulle gärna slå ihop mig med andra familjer och tillsammans skaffa nån aningen dyrare present som födelsedagsbarnet verkligen önskat sig, men har inte kommit mig för att börja lobba för det systemet ännu.


Vi försöker satsa på snygga paket istället. I det ena paketet finns ett Hello Kitty-hopprep och i det andra nån sorts myskofika minimonster som T hävdar att alla killar i förskolan samlar på. Hoppas de går hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar