måndag 12 november 2012

Packa liten s*t*ns kappsäck

Måndag balett, tisdag skrinning, onsdag mulle, torsdag jumpa och fredag Nalledag.

Jag packar väskor. Varenda kväll packar jag. Eftersom jag åker iväg till jobbet så tidigt och J sköter hela morgonrumban med flickorna har jag åtagit mig att ta fram kläder till dem på kvällen och se till att allt de kommer att behöva ligger i deras små väskor. Jag skriver namn i kläder med textilpenna, jag tvättar galonisar varje fredag, jag tinar mellanmålspiroger, jag fyller på reservklädslager. I'm dancing as fast as I can here.

Men så gott som dagligen får jag vid hämtandet veta att jag glömt nånting.

"I Mulleskogen ska man ju ha EXTRA VANTAR!"

"Nästa vecka är det bra om T har med sig en HANDDUK att torka skidskorna med, annars rostar de."

"Ja, vi hade ju vänt om på Mullekalendern så S borde ha haft MATSÄCK i dag. Men det ordnade sig för Jessica-Estelles mamma hade packat ner tjugoåtta bullar så S fick en av dem. Och då blev hon så GLAD! Det var väl SNÄLLT av Jessica-Estelles mamma?" 

"Ja ni glömde visst det där med nalledagen. Det var ju väldigt synd. Men vi hade en gammal rutten nalle i ett hörn, när T gråtit färdigt fick hon ta på sig asbestförkläde och gosa med den. Det gick så bra så"

Jaaaaaaaaa, jag överdriver och raljerar och är löjlig och grinig. What-fucking-ever.

Jag måste sakna nån sorts organisationsgen, för hur jag än anstränger mig verkar jag alltid missa någonting. Mina egna grejer håller jag däremot reda på, det är sällan plånbok, busskort eller nycklar inte skulle finnas där de ska.

Och de små förrädarna T och S gör inget lättare, för när förskole- eller dagistanten tvingas påminnna slarvmamma om hennes senaste försummelser ställer de sig allvarligt bredvid henne och ser riktigt besvikna och anklagande ut. Hur kunde du mamma? Alla andra mammor hade kommit ihåg. Uhuu.

Om jag hade nån förmögenhet skulle jag göra dem arvlösa varje dag. 

Är det bara jag som är ett hopplöst fall eller är någon annan lika eländig?

8 kommentarer:

 1. Här är en till lika eländig... inte nog med att jag förde ett barn som inte var 100% kry till dagis imorse, jag GLÖMDE också att det var LEKSAKSDAG!

  SvaraRadera
 2. Förkastliga kvinna! Skäms som ett djur!

  SvaraRadera
 3. Ursäkta, men är det inte dagisen och hobbynera som har lite lustigt mycket krav ställda på föräldrarna? Sådär utöver: för hit ditt barn om det är friskt och skicka med kläder-enligt-väder, tack. No wonder att man glömmer nåt förr eller senare.

  SvaraRadera
 4. Jag får dagligen skit för att jag inte har gjort rätt med extrakläder, vanliga kläder, vantarna, mössan, you name it (av personalen då, inte mina barn). Och dessutom meddelade en kompis idag att hon fört barnet till dagis utan skor. Ensam är du knappast!

  SvaraRadera
 5. Jag tycker du låter som en übermensch jag: Tvättar galonbyxor varje fredag?? Jeesh. Jag har aldrig tvättat dem, jag... Tanken har faktiskt inte ens slagit mig! Så nu kan jag gå och ställa mig i jordens-hemskaste-mamma-hörnet. Jaha.

  SvaraRadera
 6. Jessica-Estelles mamma är helt säkert inte lika s*t*ns rolig som du, Eva!

  SvaraRadera
 7. Ditt nästa jobb kanske kunde vara manusförfattare för Solsidan?!

  SvaraRadera