torsdag 6 december 2012

Hur tvättar britterna rumpan?

Britterna är bra. De har ju givit världen Shakespeare, stiltonost och Pats och Eddie. Men hur kommer det sig att brittisk plumbing ännu är på samma nivå som när Victoria regerade? Vad är grejen med separata varm- och kallvattenkranar? Ska man fäkta med armarna fram och tillbaka för att uppnå behaglig temperatur när man tvättar tassarna? Och varför saknas handdusch nästan alltid? Hur ska man tvätta sina privates? Besvärar inte detta britterna själva?

De stunder jag inte suttit försjunken i djupa resonemang kring intimhygien och kulturskillnader har jag bland annat beundrat dinosaurieskelett och åkt karusell. Imorgon ska vi åka till Windsor.

4 kommentarer:

 1. En av britternas värsta synder är också att de spritt detta sattyg till andra delar av världen. Efter fem månader i Nya Zeeland så är jag inte ännu van, i vår fd lägenhet så var varm vattnet så långsamt så att man nästan kunde tvätta händerna under den varma kranen. Tvättade man en sekund för länge så skållade man dock händerna. Då var det ju i.o.f. praktiskt med glaciärkallt vatten att svalka brännskadan med...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men attans vilken effektiv blodcirkulation de måste ha!

   Radera
 2. Är det inte så att de badar i badkar bra mycket också, fast alla vi andra i västvärlden duschar mycket mer än badar? Då kanske de tvättar händerna på det viset också, tänkte jag: I handfatet som de fyller med vatten, alltså, i stället för under rinnande vatten.

  Du hade kanske tillfälle att kolla det här på din resa: Fanns det bra fungerande täta proppar till alla tvåkranslavoarerna?

  Här hemma i Norden har vi ju det omvända problemet: OM man någon gång skulle få för sig att vilja fylla handfatet med vatten, så går det ofta inte därför att proppen är någon gammal hoptorkad klump som inte håller tätt för fem öre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant observation! Ska vara mera uppmärksam då jag tittar på proppar i framtiden!

   Radera