onsdag 30 januari 2013

Arga tanter är det bästa jag vet! Näst rabarberkräm.

Hurra, vilken fin insändare i dagens Hbl! "Dåliga programledare" var den rafflande rubriken, och det handlade om mig, lilla mig!


Fast tanten har rätt. Om jag fick lite högre lön kanske jag skulle bemöda mig att tala korrekt med riktigt vacker röst och slå upp i Bra Böckers lexikon varje gång jag börjar prata om nånting som jag inte kan bedöma.Hörde i Värvet att Adam Alsing får 1,8 miljoner kronor om året. Nånting i den kalibern skulle vara riktigt passligt, tack.

15 kommentarer:

 1. Vi har en tid nu följt med följetången i morgonmålsbordet, tycker nog att manskörssångaren från Kyrkslätt också var ganska träffsäker i sin kommentering. De under 50 ska lyssna på A, de över 50 ska lyssna på B. Vilken tur att det finns begåvat folk därute som håller koll!

  -Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Må så vara. Men det är ohyfsat att gläfsa på programledarna som bara försöker göra som de har blivit tillsagda.

   Och nej, det är inte vi programledare som väljer den, enligt somliga, rysliga musiken. Eller som prompt vill dra fram egna åsikter i tid och otid. Vi får uppdrag och beställningar från chefshåll.

   Sen är det vi som får ta skrällarna när lyssnarna inte gillar slutprodukten.   Radera
 2. Det säger kri i huvudet varje gång jag läser insändare som denna. Har dessa människor såpass bra liv att deras minsta bekymmer är vad som spelas på radio, och hur olika människors röster är?
  Dessutom skulle det vara kul att veta exakt när Rosenlund fick gäll röst....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kanske smittade honom och nu låter vi som tre fågelungar i väntan på maskar.

   Radera
 3. Du är en superb programledare! Glöm inte det.

  SvaraRadera
 4. Jag har samma reaktion på de här insändarna som ovanstående. Det säger iiii i skallen och röda rullgardiner dras ner. I vilken ideal och medelmåttig helvetes värld lever de här tanterna. Ni gör jättefina program och jag älskar din röst!

  SvaraRadera
 5. Samtidigt som jag tycker att det ligger något förminskande i uttrycket "arga tanter". Håller du med? Hon är ju en helt vanlig lyssnare, som kanske levt längre än andra lyssnare - vad vet jag, som har rätt till sin åsikt också när den är mycket kritisk.

  Själv är jag ganska ung men stör mig ofta på det dåliga språket många radiopratare har (har inte hört dig, så det vet jag inget om) och jag tycker att det är en stor sak! Det är språket som är ert huvudsakliga arbetsverktyg. Då måste man kunna hantera det, precis som en snickare måste kunna hantera hammaren. Det är ju själva grunden i arbetsbeskrivningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njae, det där med arg tant håller jag inte med om. Har noterat att en del tycks ha aversioner mot ordet "tant", så jag kanske får börja vänja mig av med det. I nuläget är det dock en hedersbenämning, känner massvis med underbara tanter, hoppas att få bli en själv vad tiden lider. Och arg var skribenten ju, det kommer man knappast ifrån.

   Beträffande språket är vi dock helt överens. Språket (och den gälla rösten) är mitt viktigaste arbetsredskap. Man kan anklaga mig för både det ena och det andra, men ett dåligt språk har jag icke.

   Radera
 6. Jag har alltid tyckt att du har en jättebra radioröst!

  SvaraRadera
 7. Ditt språk är felfritt och jag har uppskattat dig som programledare i flera års tid. Däremot har många av dina arbetskamrater ett sämre språk och det irriterar mig lite. Ni har stort ansvar där i radiostudion.

  SvaraRadera
 8. Nu är det kanske jag som försöker förenkla in absurdum men skulle det inte kunna vara så att om man inte gillar programledarna för att de har dåligt språk och gälla röster, man inte gillar innehållet för att det är oväsentligt och man inte gillar musiken för att den är skit - skulle det inte då vara dags att... ni vet... sluta lyssna?

  SvaraRadera
 9. Oj, är sånt här på gång i etern! Och jag som var på väg in på din sida för att säga att jag måste börja följa dig här nu då jag int kan lyssna på helsingforssändningen på morgnarna. Inget fel på Vasa men du hade ett bra grepp om sändningen där nere. Fick mig alltid på gott humör! Så strunt i insändaren!

  SvaraRadera