torsdag 3 januari 2013

Då blundar jag och sjunger lalalaa

Det finns sekvenser i flera av mina favoritteveserier och -filmer som jag inte klarar av att titta på.


Ett exempel är när Debra Wingers lårben går av i Shadowlands, jag fixar bara inte det där knax-ljudet. Har problem med ljudeffekter i flera filmer, jag kan gärna se när någon hugger huvudet av någon annan på film men det där chomp-ljudet är för äckligt.

Och sådant som skrämt en tillräckligt en gång är läskigt för all framtid. Bilioteksspöket i Ghost Busters till exempel. Herregud. Tror min kompis Anninas mamma fick skura soffan efter den filmkvällen. Torde ha varit 1990 ungefär.
 

Annat? När den blivande kejsarinnan Sissis syster tror att hon ska få en mastig blombukett av sin potentielle fästman kejsaren och han struttar förbi och ger den till Sissi itället. Nooo. 


Värst av allt är ändå i Sex and the City när Mr Pussy äter en frukt, ett fikon eller vad det nu är. Jag vet inte för jag vågar inte titta. Euuuhhhgh.

Er tur! Har ni liknande hang-ups i filmer?

2 kommentarer:

  1. Härliga exempel! Kommer inte nu på annat än i The Walking Dead, när man riktigt kan känna hur illa det luktar där bland liken pga mängden flugor som surrar där. Eller ljudet när zombiena äter, som när man äter banan med munnen upp, yyyyööök!

    SvaraRadera
  2. Filmen The Shining - jag kan inte titta när blodet forsar i korridoren och inte heller titta när dom säger "redrum". Hyi! Filmen The Exorcist är också på gränsen av vad jag klarar av. Är ingen fan av skräckfilmer, men allt annat klarar jag av att se utan besvär.

    SvaraRadera