fredag 30 augusti 2013

Mindfulness-idioten

Håhå jaja. I dag hade vi coachning på jobbet. Stundvis riktigt bra diskussioner med de nya kollegerna, som är både smarta och trevliga. Men så skulle vi också slappna av, se in i oss själva och titta på inspirerande filmklipp.

Örn. Vattenfall. Groda. Stora ord. Sädesfält. Vallmo. Stora ord. Instrumental musik. Moln. Fjäder. Berg. Namn på amerikanen som kväkte de Stora Orden 1973.

Och så ännu flera Stora Ord på en blå bakgrund. Vad väcker det här hos dig Eva?

Vad säger man? Sanningen kanske?

Jag förstår inte! Jag skulle lika gärna kunna titta på en random sida av fysikdelen i Maols tabeller. En tvättmaskinsmanual på arabiska. Absolut ingenting tar fäste. Jag är en mindfulnessidiot. Jag fattar att jag är här och nu. Jag vill inte känna efter hur min kropp känns för då får jag säkert kisibrått.  Jag vet att bara jag kan påverka min framtid. Här är här och nu är nu och bä är bu och tudiluu. 

Men vi mindfulnessidioter gör mindfulnessfantasterna ännu ivrigare. Varför tror du att du känner att det här är svårt? Kanske det hjälper om vi tittar lite på pingvinen och fjärilen? Inte det? 

Och jag försöker, jag försöker verkligen. För jag vill ju inte göra den snälla coachen ledsen, och flera kolleger skrev genast upp De Stora Orden. Nickade eftertänksamt och lade på minnet.

Men nej. Det fungerar inte för mig. Jag vill definiera problem och lösa dem. Är jag irriterad gnäller jag tills det känns bättre. Är jag arg städar jag. Är jag glad köper jag blommor och bubbel och förkunnar att det är kalas. Om jag är till freds med tillvaron vill jag inte alls rafsa i mitt inre tills jag hittar nånting så ömt att jag behöver Stora Ord för att kunna somna.

Jag gjorde nånting hemskt under avslappningsövningen också. Jag blundade inte. Hade istället ganska roligt åt hur alla andra såg ut när de andades djupt och accepterade sina kroppar. Så får man inte göra. Men lite kul ska väl vi mindfulnessidioter ha också.

7 kommentarer:

 1. Haha! Nåmen tur att inte alla är likadana iaf, tänk så tråkigt det skulle vara om ingen aldrig tjuvkikade. Jag är motsatsen till mindfullness-idiot... eh, midfullnessfull? Äääälskar stora ord och djupa bilder, hur corny det än må vara! Och för mig funkar det, jag hittar ro, glädje och hopp i sånt. Men ditt sätt med blommor, bubbel och städning låter ju också bra.

  SvaraRadera
 2. Maggie, jag avundas dig lite! Jag skulle också vilja hänga upp visdomsord på anslagstavlan och få tröst och insikt av dem när det strular till sig. Skulle vara så behändigt och behärskat på något sätt.

  Det finns ju dyslexi och dyskalkyli. Kan detta vara dysmindfulnesi?

  SvaraRadera
 3. Bästa inlägget ever! TACK! Skönt att man inte är den enda mindfulnessless-personen i Svenskfinland.

  SvaraRadera
 4. Jag kan int heller det där. Å avslappningsövningar! Gick på gravidyoga och sku tänka på barnet i magen. Suck, kan int kan int KAN INT! Kan int heller tugga länge och tänka på texturen i maten. Jag är allt för effektiv för sånt.

  Men Pilates funkar som avslappningsövning för mig.

  SvaraRadera
 5. Jag kan int heller det där. Å avslappningsövningar! Gick på gravidyoga och sku tänka på barnet i magen. Suck, kan int kan int KAN INT! Kan int heller tugga länge och tänka på texturen i maten. Jag är allt för effektiv för sånt.

  Men Pilates funkar som avslappningsövning för mig.

  SvaraRadera
 6. Du ÄR väl helt enkelt redan totalt i nuet och behöver inte öva, det där är ju vad man eftersträvar, "här är här och nu är nu". Var tacksam för det :), och roligt skriver du.

  SvaraRadera
 7. Vad skönt att höra att jag inte är ensam om detta! Tänkte att jag var felmonterad på något sätt.

  SvaraRadera