onsdag 3 september 2014

Älska din kropp-medleyn som slog slint

När jag hörde Meghan Trainors All about that bass första gången blev jag blixtförälskad. Vilken röst, vilket roligt sound, vilket toppenbudskap. Snappade ju i all hast bara upp valda delar, bland annat "I'm bringing booty back" och "Every inch of you is perfect from the bottom to the top". Jee!

Nästa gång snappade jag upp grejer som gjorde mig mer tveksam. Främst:

Yeah my mama she told me don't worry about your size
She says "Boys like a little more booty to hold at night"

Gee, tack mamma. Nu känns det bättre! Nu vet jag att det liksom finns en mening med min booty. Låter  i och för sig ganska obekvämt att ha en karl som ligger och håller i bootyn om nätterna, men jag får väl anpassa mig. 

En annan rad:

I got that boom boom that all the boys chase

Jag vet inte riktigt vad boom boom är för någonting, men jag är glad att jag tycks sakna det för jag vill inte alls bli jagad av alla pojkar. Låter besvärligt och lite skrämmande. 

I got all the right junk in all the right places

Det var knepigt. För jag har på känn att till exempel magkorvar inte är junk på rätt ställe. Inte gäddhäng heller. Eller dubbelhaka. Det finns tydligen rätt sätt att vara mullig på och fel sätt att vara mullig på. Rätt sätt är att ha boobs och booty men ändå en tydlig midja. Nu tror jag förresten jag kom på vad Boom boom är!Kollade härefter upp videon och blev paff av flera orsaker. För det första hade jag ju fått för mig att Meghan var en ganska stor kvinna, på basis av texten. Men det är hon inte. Hon är mittimellanstor.  Och det är väl en lika ypperlig kroppsvariant som alla andra, men ska hon nu verkligen, likt Molly Sandén, utropas till språkrör för alla mulliga utan att vara nämnvärt mullig själv? 

I videon figurerar också en "skinny bitch" som ska personifiera de vridna skönhetsidealen. Så det gick inte att jubla över att mulliga kroppar är härliga utan att trampa ner de benigare systrarna.

Det finns bara en överviktig person i videon och han är man. En härlig sprattelgubbe till man, som dansar loss för fulla muggar och skakar på fläsket. Tänk vad kul om en kvinna hade fått göra det samma. 

Jag länner mig lurad. Det här var ett fult trick. Här släpper man ut en rolig och medryckande hitlåt med en spännande ny artist, och så var det egentligen kroppshets i pastellförpackning.

Skriv om texten Meghan och kör hårt! För din röst förblir det coolaste jag hört i år. 

3 kommentarer:

  1. Håller med dig. Melodin är bra. Texten... njää. Videon, blä. Men hon har potential att bli en ny Lily Allen.

    SvaraRadera
  2. Härrigud vilken kul sång! Och så fel... Som du säger; man känner sig lurad.

    SvaraRadera
  3. Alltså, jag skulle kunna ha överseende med allt du skriver bara för att jag gillar rösten och rytmen och får lust att dansa runt i köket när låten kommer på radio. Men så är det just den där raden om "skinny bitches". Varför kan man inte skriva en låt utan att hacka ner på andra? Och just det faktumet gör att det svårare att ha överseende med allt det där andra du nämner.

    SvaraRadera