torsdag 7 januari 2016

Äckligt men tillfredsställande skönhetstips

Ja! Jag ska dela med mig av ett skönhetstips! Varken video eller bilder dock, och det ska ni vara tacksamma för.

Jag är helt såld på Dermoshops (ej sponsrad) peelande sockor. Så här ser de ut.


Man drar alltså någonting som ser ut som kemikaliefyllda mattantshattar på fötterna (obs ej på huvudet, kan få katastrofala följder). Där ska de sedan sitta i nittio minuter och helst ska man inte traska omkring allt för mycket under tiden. Om man måste ska man undvika att halka och slå ihjäl sig. Det gjorde jag en kväll. Jättedöd.

Efter nittio minuter tas plasttossorna av och så ska fötterna sköljas. Absolut ingenting har hänt. Nada. På sin höjd känns fötterna torrare än vanligt. Låt dig inte uppfyllas av besvikelse och skepticism,

Det är bara att vänta. Efter några dygn sätter det igång. Då börjar du ömsa skinn! Huden på fötterna åker av i stora flagor! Det gör inte ont och är inte farlig, bara äckligt och fenomenalt tillfredsställande. Kruxet är att man inte får dra i skinnflagorna, för då kan det bli sår. Men man kan spreta med tårna och beundra fladdret.

På morgnarna ser det ut som om en mindre reptil förmultnat i fotändan av sängen!
På yogan lämnar man käcka små fjälliga fotspår efter sig.
I simhallen ser man ut som en guppy i behov av antibiotika.

(mitt sätt att säga: använd strumpor dygnet runt och undvik simhallar. Eller anställ en gnom som tassar efter dig med en liten sopskyffel)

Efter någon vecka lugnar det ner sig och då har du plötsligt två (eller en eller tre, upp till dig) rosiga små fossingar helt befriade från sprickor och förhårdnader! Allt det gamla har förvunnit och en fräsch ny hudyta har kommit fram.

Trolleri!

Har noterat att flera tillverkade av fotvårdsprodukter har motsvarande sockor, men jag har hittills bara testat dermoshops eftersom de är billigast (12,90).

Testa!

3 kommentarer:

 1. Relaterad fråga: vet du var man skulle kunna få tag på en gnom med platsskyffel?

  Tacksam för svar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är sällsynta ännu, men tro mig, robotdammsugare är passé, sopgnomer framtiden.

   Radera
 2. Hej Eva - måste bara hålla med, för jadå: dom är verkligen äckel-toppen dom här plastsockorna ;)

  Men de facto tror jag inte det finns nån risk för att få sår (man ska nog vara ganska klantig om man börjar riva så djupt), det är ju precis som solbränd flagig hy som nästan faller av bara man snuddar vid det. Vågar man inte dra kan man ju kringgå det med att gnugga fötterna mot varann ovanför badkaret eller nåt.

  Grattis med bokprojektet också!! Det har vi ju väntat på nästan sen lågstadiet ren ;), ska bli spännande att få läsa :)

  SvaraRadera