lördag 4 juni 2011

Var hälsade! Här har ni ett riktigt surkart.

Jo men lite fisigt känns det ju nog att sitta på jobb en dag som denna, när alla andra får dricka skumpa i syrenbersåer och ha det trivsamt. Ser inte fram emot resan hem från jobbet heller, eftersom den innebär tjugo minuters väntan på bussen i Kampen strax efter klockan 23. Jag är helt för gammal och helt för nykter för att hänga på Kampen skolavslutningsnatten.

Nåjo. Nu ska jag sluta klaga, för jag hade faktiskt en riktigt trevlig början på dagen. Vi har inlett projekt: skippa blöjan med S, 2,5 år. Vi har helt med flit skjutit på projektet till sommaren eftersom det inte är så noga om man kissar på sig när man struttar runt på bakgården i sommarklänning. Värre i december när det är femdubbla yllelager som gäller, liksom.

Det gick så fint först, S fick välja de flashigaste trosorna som barnavdelningen på Prisma kunde erbjuda. De hade Törnrosa-mönster och hon tryckte dem allvarsamt mot sitt bröst och sade hotfullt "Dehää e S:s småbycko och pappa får INTE låna". Snopet för J.

Och väl hemma klädde stora flickan på sig sina nya småppare och vandrade lyckligt runt fullvuxen och blöjfri i någon timme innan olyckan var framme. Det var ju helt beräknat att de skulle gå galet på första försöket, men jag tyckte så innerligt synd om S som var helt tröstlös för att hon kissat i nya "rosabyckona".

Dessutom drattade hon omkull sekunden efteråt och fick ett blodigt skrubbsår på knäet. Tur att vi hade prinsessplåster hemma.

Sommar är tydligen inte S:s grej alls. Kiss, blod, läskiga larver, kladdig solkräm, glassen som smälter innan man hunnit äta den, fyfan.

1 kommentar:

  1. Småppare, vilket fantastiskt ord! Tas i bruk genast.

    SvaraRadera