onsdag 17 augusti 2011

Gröt

Angående föregående inlägg: om jag just nu skulle ha behov av att vara med i The Bachelor skulle jag nog vara nödgad att söka till fetto-varianten. Vägde mig för första gången efter sommaren och herrejämmer. Fast ja, vinpimplande och god mat varje dag måste ju märkas nånstans.

Just nu håller jag på att förbereda mig för PT Online med Olga Rönnberg (som förresten ska vara tränare i svenska Biggest Loser nästa säsong!) som startar om en månad.

Och nu borde jag lära mig att äta gröt på morgonen. Det är inget tvång, men alternativen tycks vara gröt och smoothies och smoothies tycker jag är ap-äckligt så gröt it is. Men gröt är ju ganska boring. Har någon bra tips på hur man hottar upp gröt? Och vilken gröt-sort lönar det sig att köpa? Finns det någon som är extra god?

6 kommentarer:

 1. Jag äter havregrynsgröt med olika bärsoppor. Boring men ganska gott. På v-slutsmorgnar äter jag annat så det blir lite variation.

  SvaraRadera
 2. Vi köpte just speltmannagryn och det är supermums! Men havregrynen är nog favoriten. Bär och lite smör till.

  SvaraRadera
 3. G tipsar: blanda 1 dl havregryn med 2 dl vatten + lite salt (lönar sig faktiskt), koka i mikron på full effekt ca 2 min, rör om och kör ännu ca 20 sek vid behov. Ät med hemgjord äppelmos eller blåbär & vinbär eller smöröga och mjölk. Sirap är nice, men Olga förbjuder säkert det. Gröt är lite överskattat tycker jag, håller mig inte mätt spciellt länge på det. Ajo, köp inte de där färdiga grötpåsarna som man bara ska blanda med vatten!

  SvaraRadera
 4. Jag kör också med mikrogröt (2 minuter på lite mindre än full effekt, rör om, 50 sekunder till och så är det klart) på vardagarna. Jag kör med fyrkornsflingor för magens skull och gillar det starkt! Äter det med mjölk, några droppar linfröolja för de hälsosamma fetterna och blåbär. På veckoslutena kokar jag gröten antingen på vatten eller mjölk, vilket gör gröten extragod. Det tar egentligen inte så länge och är värt besväret, jag tycker gröten blir lite godare då. Fettfri mjölk går bra att koka på, men redan ettans mjölk gör det hela ännu godare! Om man riktigt vill lyxa till det kan man koka gröten på kokosmjölk (urgott!) men då är det inte riktigt lika hälsosamt mera.

  Jag hade fördomar om att spelt tar jättelänge att koka, men fick tag på en påse ekologiska speltflingor från Malmgård med ett grötrecept som var snabbt, enkelt och jättegott! Om man inte är kräsen kan man koka en större mängd speltgröt i början av veckan och sedan värma upp i mikron under ett par dagar, så går morgonrutinerna lite snabbare.
  Hälsningar,
  Jannica

  SvaraRadera
 5. Hurra vad många bra tips! Ska återkomma till dem när jag tröttnat på dagens variant! Spelt säger ni, inneresting...

  SvaraRadera
 6. Vilken randomgröt som helst blir fast hur god med youghurt på istf sylt och mjölk och smör-systemen (helst vanilj-jordgubb ska de vara). Jo, det är helt sant! Pröva!

  SvaraRadera