onsdag 30 november 2011

Hälsoprojekt - update

Skriver rätt sällan om mitt projekt, så ni kanske tror att jag gett upp och sitter och äter glass och surar. Icke! Det går faktiskt ganska bra! Jag har inte tappat mera än 2 kg i vikt under de senaste månaderna, men å andra sidan har det börjar sticka fram muskler lite varstans så jag tror att en hel del fett har försvunnit. Och jag mår bra! Det är ju ingen mirakelkur som gör en hokuspokussmal på nolltid, men i gengäld kanske resultaten är lite långvarigare också.

Sockersuget är putsväck. Äter nånting riktigt smarrigt på veckosluten och det räcker! Jag äter kolhydrater till frukost och lunch men undviker dem på kvällen. Annars är maten inte så märklig, hittar nästan alltid nånting passligt på jobb-Amican. Älskar kokosolja, äter sådan både till frukostgröten och middagswoken.

Och det här med att träna hemma passar mig ypperligt. Det är lätta att hitta på ursäkter när man inte orkar åka till gymet, men att klämma in ett 20 minuters muskelpass på kvällskvisten är alltid möjligt. Jag tränar rumpa och lår måndagar och torsdagar, övrekropp och armar tisdagar och söndagar. Sen klämmer jag in lite plankor och powerwalks så gott det nu går.

Jag noterar att jag har spridit plankfeber i bekantskapskretsen. Måste ju förevisa min nya favoritövning. Ja, det är ju då inte jag på bilderna (duh!) utan superkvinnan Olga.

Först gör man si:
Sen gör man så:

Och så håller man på ett tag. Åhåå, det börjar spänna i mina skinkmuskler bara jag ser på bilderna! Orsaken att jag gillar denna övning är att jag klarar av den! Det gjorde jag inte för någon månad sedan. Bollen skumpade iväg, jag drattade i golvet och höll på att bryta näsan, svor, spottade och förbannade både Olga, bollen och J som råkade tassa förbi med ängslig uppsyn.

Men efter några bistra försök fick jag in knixen och nu går det hur bra som helst! Mycket effektiv övning, testa!

Det här var nog det hurtigaste inlägget jag nånsin skrivit! Nästan så jag måste kleta mera deodorant i armhålorna bara av att läsa igenom det.

2 kommentarer:

  1. Hemmajumppa är ju helt bäst bara man sparkar liv i sig själv och utför det man ska! Jag har aldrig satt min fot på ett gym och tror inte jag gör det heller. Jag steppar hemma med min twiststepper och håller på med bollen och andra redskap o då plankan. Men vikten rör sig inte någonstans. :( För jag bara äter och äter. Lyfter på hatten åt dig som orkar kämpa!

    SvaraRadera
  2. häftigt! Hur länge har du hållit på med det? det finns en hel crazy site som kan även inspirera eller scare the bejesus out of you här: http://www.bodyrock.tv/ man vet inte om man skratta, gråta eller spy. Men helt nog inspirerande =). Kämpa på, när det löper så är det toppen alltså!

    SvaraRadera