måndag 6 februari 2012

Hjälp en vax-virgin!

Okej, nu behöver jag vägledning igen. Som jag berättat håller mitt hår på att växa och snart är tiden inne för mig att bege mig ut i världen med den egna kalufsen på display.

Problem 1 är bara att jag aldrig har haft kort hår, så jag har noll koll på den typens stylingprodukter. Problem 2 (som egentligen är illa kamouflerat skryt) är att mitt hår är kraftigt och tjockt och växer precis rakt uppåt. Och jag klär inte riktigt i punkfrilla, har övervägt saken noga i några dagar nu. Testade en mohikanvariant också men såg mest ut som en flaskborste.

Jag skulle alltså vilja gå raka vägen från Sid Vicious till Michelle Williams utan att det blir André Wickström eller Prins Daniel på vägen. Hänger ni med? Kan ni rekommendera nånting?

10 kommentarer:

 1. Jag har nyss hittat din blogg och vet inte om det är en dum eller allt för personlig fråga, men varför e du skallig? Tyvärr har jag inget tips på korthåriga frisyrer heller!

  /Sofia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågan är varken för personlig eller dum :) Jag drabbades för två år sedan av sjukdomen alopecia och tappade allt hår på hela kroppen inom loppet av några veckor. I övrigt är jag rätt frisk. Och nu håller håret plötsligt på att växa ut igen, vilket inte alls är någon självklarhet då man har alopecia.

   Radera
  2. Vilken tur du haft då :) Jag mena att det började växa igen. Hur e det med ögonfransarna då? Håret rukar ju ofta bli rätt annorlunda då man tappat det och växer ut tillbaka. Så har det iaf varit med sådana jag känner som varit med om cellgifter. Lycka till i frisyrsdjungeln :)

   /Sofia

   Radera
  3. Jo, fransarna är också tillbaka! Dem är jag nästan ännu gladare över än håret på huvudet. Ögonbrynen är lite glesa men dem kan man lätt förbättra med smink.

   Radera
 2. Hehe, jag är ju inte Michelle W precis men här kommer mina strategier för att leva med kort&tjock kalufs:

  -Jag använder sånt fibervax som som finns i en röd burk och heter osis typ, har också använt sånt som har muta-konsistens. Dessa produkter gör det hela lite mer hanterligt utan att se vaxat ut. Man mjukar upp det lite i handflatan och rufsar ut det i frisyren. Tar 10 sek ungefär.

  - Om du börjar gå till frissa så be att dom tunnar ut lite. Och det ser alltid för taggigt och uppstående ut de första dagarna, misströsta ej.

  - Underskatta aldrig Styling med mössa-metoden. Pipon på på vått hår bara så plattas det till.


  /Ulli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ulli, fina tips! Ska spana efter osis!

   Radera
 3. Osis i en röd burk (gel) är helt huippens. Det funkar iaf för mitt barr som har betydligt högre ambitioner än vad jag själv har.
  Handdukstorka, en klick i händerna, gnid och rufsa. Färdig.

  -S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken osis! Höhö! Ursäkta, farbrorhumor.

   Radera
 4. Hej! har själv alltid varit långhårig men blev av med håret iom sytostatikabehadling och nu har det fått växa i jämnt ett år och e ganska kiva längd. Var oxå totalt out i wax-träsket men kan nu varmt rekommendera denna: TIGI Bed Head Candy Fixations Mega Whip Marshmallow Texturizer. och i nytorkat hår sätter jag även först TIGI Bed Head Candy Fixations Totally Baked - Volumizing and Prepping Hair Meringue. Njut av ditt korta hår! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipsen! Marshmallows och candy! Måste testa!

   Radera