tisdag 1 juli 2014

Det finns inga dåliga kläder. Bara dåligt väder.

Let's face it: det är höst. Sommaren var det där lilla malplacerade varma som svepte förbi i medlet av maj. Snart är det dags att damma av adventsstaken. Så är det.

Själv har jag gått in för höstmys med tända ljus, snuttefilt och kvällswhiskey. En utmärkt rutin året om, tycker jag. 

Och eftersom jag och flickorna är ensamma hemma om dagarna passar vi på att tillreda höstmat i form av mustiga soppor, eftersom far i huset inte alls är förtjust i soppa. I dag blev det morotssoppa och morotsrieskor (Orange is the new black, sägs det ju).

Alla måste genast testa marthornas morotsrieskor! Recept här! Nu har jag för mig att rieskor borde vara ganska platta, våra var mera åt scones-hållet. Men himmel vad goda och snabblagade! 

Barn som har tråkigt är ansträngande. Men om man har tur (eller gömmer sig i en skrubb med några podcasts och är knäpptyst tills de glömt bort en) kan de bli kreativa. T och S började leka Rapunzel och Pascal. Speciellt imponerad av Pascals svans! 
Och så knarkar jag sommarprat! Gillade Fredrik Wikingssons gamyl-prat och småruskiga men underhållande konstnären Nathalia Edenmont (hon som dödar djur och gör alla upprörda fast det väl egentligen inte är konstigare att själv nacka en kanin än att låta en maskin i en fabrik göra det). De finlandssvenska sommarpraten har jag inte kommit igång med, för det känns lite som att vara på jobbet att lyssna på dem. Men ser fram emot att plöja igenom rubbet senare i sommar. Många suveräna namn på listan. 

Ja, och så köpte jag nånting svindyrt bara till mig själv i dag! Den dyraste grejen jag någonsin skaffat, tror jag. Nästan så det svajade till när jag såg beloppet på kortläsaren. Hujedamig. Mer om det imorgon. 

5 kommentarer:

 1. Jasså, det knarkas Sommarprat i utrymmen, där det befinner sig minderåriga individer! Måste anmäla om saken till både Sverigets och -finlands Knarkpolis, då det knarkas från Sveriget och då Ni själv erkännde, att det högst antagligen även kommer att knarkas Sommarprat från Finland! Visserligen, känner Knarkpolisen kanske inte till, med vilken knarkprodukt Sommarprat, kan jämmföras, så skulle Ni vänligen, kunna analysera, om det jämmförs med Marihuana, LSD, Kokain osv, eller alternativt, kan Knarkpolisen förlåta alla synder, om Ni kan svara på, vad det är för speciellt med fastigheten Terassgatan 11?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lovar, för det mesta knarkar jag sommarprat utomhus så att barnen inte ska utsättas för passiv poddning!

   Radera
 2. På tal om poddar. I din och Johans pod preta ni en gång om att skapa en finlandssvensk portal för poddar. Blev det verklighet? #svårtatthittaallabrapoddar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att du påminner, det rann liksom ut i sanden! Hoppas fortfarande att någon som är bra på sådant skulle haka på och fixa. Annars kanske en vanlig fb-sida kunde duga som uppsamlare...

   Radera
 3. Oandrasidan, Sommarprat, får man knarka även inför minderåriga Individer, har Knarkpolisen kommit till och motiverar det med, att Dagens Sommarpratare på Vega, även har sjungit tex. om Myran Mimmi, videvisan och -många fler sånger i liknande kategori, så ingen nöd och som bonus, är ju svaret gällande Terassgatan 11, att det egs av Helsingin Sokeaintalo-Säätiö och sköts admininstrativt av Sokeain Ystävät RY/De Blindas Vänner RF www.syry.fi

  SvaraRadera