måndag 18 januari 2016

Tammetusan! Nu ska boken bli klar!

Att jag har skrivit en bok har jag ju nämnt i bloggen tidigare. Nu är jag lite osäker på om jag här berättat vad som hände sedan.

Jo, den antogs! Den kommer att ges ut på riktigt så småningom (antingen i höst eller nästa vår). Hur häftigt som helst.

Men för att detta ska ske måste jag ju färdigställa den. Det är inget jättelikt arbete kvar, en hel del stav- och språkfel spökar ju ännu på de 171 sidorna. Förlaget (eller ja, inte Förlaget-förlaget, utan S&S-förlaget) hade en del förslag på sådant som borde göras tydligare/utförligare/kortare. Det stora arbetet är liksom gjort, men utan den här slutspurten blir det ingenting.

Så nu har jag tagit semester i tre dagar i hopp om att kunna göra en grundlig genomgång och skicka in en uppdaterad version till redaktören.

Men jisses så tröskeln är hög att dyka in i texten igen. Vill liksom bara bli av med det här manuset och skriva på någonting nytt istället!

Dessutom handlar den ju om en ö i skärgården mitt i sommaren. Måste kolla på fotografier för att komma i rätt mode...
7 kommentarer:

 1. Oj oj jag känner SÅ igen mig just nu. OTROLIGT trött på min text, men det är bara att bita ihop och få det fixat. Heja heja!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, stånk. Men det är lite lättare när man har en klar to do-lista, liksom några konkreta grejer att ta itu med i texten. Annars skulle jag bara sitta och scrolla upp och ner.

   Radera
 2. Oj, grattis! Så roligt att den antogs. Var detta barnboken? Låter tjock för att vara en barnbok? Hur många böcker har du skrivit?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Detta blev en deckare :) Så kan det gå. Det här blir min debutroman, men har ju en fem-sex andra projekt jag skulle vilja ha tid med också...

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera