onsdag 13 april 2016

Debutant (med betoning på tant)

Jag gillar det här med att vara debutant. Jag föreställer mig att en debutant ska ha vit klänning, rosig hy och vara en sisådär 16 jordsnurr. Fast en sådan debutant är ju inte jag, då. Jag debuterar inom bokvärlden. Men jag kan väl få ha vit klänning för det? 

Min bok Sommarön kommer i höst någon gång. Den existerar inte ännu, utan ska strax börja ombrytas och korrekturläsas. Men omslaget är färdigt. Så här kommer boken att se ut.Tycker omslaget är så nedrans fint, får välbehagsrysningar varje gång jag ser det! Emma Strömberg har gjort det. Gräslök är numera min favoritblomma. 

Jag har poserat för ett författarporträtt också, minsann. Det var svårt, jag proffsfotas ju lite då och då i jobbet, men det är mycket lättare att fyra av Eurovisionsgrinet än att se gåtfull, intelligent och spännande ut. Som en som skriver böcker som man vill läsa. Men Helen Korpak kunde sin sak, instruerade tålmodigt och tydligt och mixtrade på med att få perfekt ljus. Så porträttet blev hur fint som helst.

 
Schildts & Söderströms höstkatalog publicerades i veckan, och nu känns det väldigt på riktigt, det hela. Redan nu vet jag att jag ska närvara vid två bokmässor och ett bokkalas i höst. Har blivit inbjuden till ett radioprogram om deckare (som gäst!)  och fått en förfrågan om att skriva en essä. 

Och jag måste medge: det börjat ju kännas skitnervöst nu! Först nu inser jag att folk på riktigt kommer att kunna läsa mina stackars lilla bok. Okej, det kunde jag ju kanske ha klurat ut redan tidigare men det är först nu det slår mig på allvar. 

Det är lite som när ens barn ska sjunga solo på julfesten och man håller på att kakka ner sig av nervositet och stolthet. Så har jag det mest hela tiden just nu. 

Nåjo. Den som blir nyfiken på Sommarön kan läsa lite mera här. Och den är på riktigt ganska bra. 

3 kommentarer:

  1. Ååh så spännande!! Porträttet är också sjukt coolt. För att inte tala om omslaget. Du och boken kommer att göra succé! :)

    SvaraRadera
  2. Underbart bokomslag! Ger mig nästan lite Tove Jansson vibbar, men med mer mystik. Grattis till debuten!

    SvaraRadera
  3. Oj så jag blir glad för att du skrivit om Porkala, mitt sommarparadis! Nu får man väl bara vänta på hösten tills boken kommer ut! Spännande! Grattis o lycka till! / Sandra

    SvaraRadera