söndag 2 december 2012

Hosianna och sånt

Så var vi framme vid första advent då, utmärkt. Vi har firat med tända ljus, chokladbollar och slagsmål. Det var främst S som stod för slagsmålet (Waaaaaah! De e oretviiist om ja int fåå soklaa!), men till all lycka slår hennes humör om lika fort som en gris blinkar.

Chokladbollarna gjorde vi enligt ett recept som min vän Maria hade hittat i Elle mat och vin. De blev otroligt goda.Vi rullade hälften i pepparkakskross och hälften i kokosflingor.

Här är receptet:

4 dl havregryn
2 dl krossade pepparkakor
200 g smör
3 msk kakao
1 dl socker
1 msk kaffe

pärlsocker eller krossade pepparkakor till garnering. 

Blanda allt utom kaffet som du häller i sist. forma bollar och rulla i pärlsocker/pepparkakskross. Låt stå i kylen ett tag.
 
Lura maken städa köket.  (blogg.anm.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar